Hesabın var mı? Oturum aç
Profil tüyoları

Profil oluşturma Tüyoları

Profil oluşturmak isterseniz şunları göz önünde bulundurun?*

Günümüz insanının iletişim şeklini değiştiren mobil cihazlar ve bunların sunduğu iletişim becerilerinin arttığını göz önüne bulundurunca, kişilerin iletişimi de yeni bir boyuta taşınmış durumda demek hiç yanlış olmaz. Bu bağlamda çevrim içi varlığımızı daha şık gösterme çabası içine girebiliyoruz. Herhangi bir arkadaşlık sitesine üye olurken en havalı en iyi resimler, abartılı veya doğruyu tam olarak yansıtmayan profil yazıları vs. gibi bilgiler, maalesef artık partner bulmayı kolaylaştırmıyor. Kendinizle alakalı, en doğru en önemli bilgileri yansıtmak arayışınıza uygun birilerini bulmanız konusunda size daha yardımcı olacaktır. En iyi profil oluşturma tüyolarına bakınız.

  

1- Profil adı: Profil adı çok önemli bir kriterdir ve asla rastgele seçmeyin. Tanışacağınız kişileri etkilemenin ilk yolu, kişiliğinizi veya bir şekilde sizi yansıtan bir kullanıcı adı seçmeye özen göstermektir. Veya dilerseniz gerçek adınız kullanabilirsiniz  

2- Gerçek mail adresi: İletişimde kalmak için doğru bir mail adresi kullandığınızdan emin olun. Bazen birden fazla e-posta kullanmak durumunda kalıyorsanız ki bu çok normal bir durum olup bu e-postaya erişim bilgilerinizi bir yere not etmeyi unutmayın! Kişisel e-posta adresinizi kullanmak istemediğiniz ama sizin için özel olan bazı sitelere veya sosyal medya platfromlarına bağlanacağınız zaman bu maili kullanabilirsiniz. Ara sıra bu eposta adresinizi kontrol etmeyi unutmayınız. Bu siteye giriş yapabilmek için erişiminiz olan bir eposta kullanmanız ve bir defaya mahsus aktivasyon işleminini yapmanız gerekir.

3- Profil bilgileri: Profil bilgilerini tam olarak girmek doğru kişiyi bulmanızı kolaylaştırabilir. Sitelerin sunduğu fiziksel özellikler bölümü veya sundukları tüm ayrıntıları tamamlayın. Profil yazınızda kendinizi net ifade eden bir iki cümle yeterli olacaktır. Çok uzun bir profil yazısını çok az insan sonuna kadar okuyacaktır. Ama sizinle ilgilenen, sizi merak eden kişilere kendinizle ilgili daha fazlasını vermeyi tercih edebilirsiniz. Daha ayrıntılı olarak hoşlandıklarınız veya hoşlanmadıklarınız veya karakterinizle ilgili bilgi verebilirsiniz. Böylece karakterinizin uyuşmayacağı kişileri elemiş olursunuz!

4-Arayışınız: Kısaca, arayışınızdan bahsedin. Arağınız kişide olmasını istediğiniz özellikler karşı tarafın dikkatini çekebilir. Çok uzun bir yazı yazmak zorunda değilsiniz, ancak bazen nasıl bir partner aradığınızı uzun uzadıya anlatmak ve fazla ayrıntı vermek isterseniz sahne sizin. Arayışınız bölümündeki açıklama bölümündeki yazdıklarınız, kriterlerinizi karşılamayan profillerin sizi rahatsız etmesini engel olacaktır.

5- Doğal fotolar tercih edin: En iyi olduğunuz değil, en doğal, en gerçekçi olduğunu düşündüğünüz resimlerinizi yüklemek daha sağlıklı bir karar olacaktır. İnsanlar artık arkadaşlık sitelerinde, rötuşlu resimleri değil gerçekten kişinin kendini yansıtan resimleri görmek istiyor. Sürekl olarak en iyi en enerjik oldugumuz resimleri kullanmak karşı tarafın beklentisini çok yüksek tutar. Böyle bir izlenim vermek kötü değil elbette. Ancak sürekli en iyi hale bürünme çabası yorucu ve yanıltıcı olabilir.